0

Harry Gugger

Medisuisse office building . ST. GALLEN

Harry Gugger Studio . photos: © Daisuke Hirabayashi

The Medisuisse office building, built on the site of the former Consolato d’Italia, claims a special position in the area. The building complements the edge of the block, but at the same time, like its predecessor, it asserts its independence, since the buildings on the neighbouring plots require the distance they deserve. Continue reading Harry Gugger

0

Harry Gugger

House Thalwil . ZURICH

Harry Gugger Studio . photos: © Daniela Burkart

House Thalwil is embedded in a steeply sloping, wooded plot with a magnificent view of Lake Zurich. These site-specific conditions determined the genesis of the project.

Due to the constricting site conditions, the basic shape of the house is inevitably a polygon formed by the result of the regulatory building-line and the forest-distance-line. In accordance with the building and zoning requirements, a staggered height is developed with a basement, two full floors and a partially set-back attic level. Continue reading Harry Gugger

0

Harry Gugger

Hirtenweg . Riehen


Harry Gugger Studio . photos: © Daisuke Hirabayashi . + baunetz

The Hirtenweg project is the result of a total contractor competition for affordable housing that was initiated by the public developer, Immobilien Basel-Stadt, in 2018.

The new buildings at Hirtenweg integrate existing conditions – residential scale, natural surroundings, neighborhood amenities – to create a renewed, densified residential estate. The setting of the three buildings was derived from overlapping setbacks, preservation of significant tree clusters, optimization of flat orientation, rational flat layouts, the reuse of existing foundations and the necessary phasing for the implementation. Continue reading Harry Gugger

0

Harry Gugger

Windisch Kunzareal . AARGAU

Harry Gugger . Windisch Kunzareal . AARGAU afasia (1)

Harry Gugger Studio . renders: © The Image Guy

The historic site of the Kunzareal is characterised by a paradox typical of industrial locations. Constant change, corresponding to the advancing industrial processes, contrasts with the permanence of the infrastructure, which here is characterised by hydroelectric power. In our case, the change concerns the reoccupation of the site of the former boiler house. In the process, the informal charm of today’s Giessplatz is to find its echo in the future open space design. Continue reading Harry Gugger