0

MVRDV

M·Cube . Beijing

MVRDV . M·Cube . Beijing (6)

MVRDV . photos: © Seth Powers . + archdaily

The Beijing KWG·M·CUBE, a 40,000-square-metre shopping centre designed by MVRDV, has completed construction in Beijing. Asked by the client to make the building a visual statement, MVRDV created a multifaceted volume that responds to its surroundings with a pearlescent ceramic façade, which shimmers in a spectrum of colours under changing light conditions. Continue reading MVRDV

0

BAST

T10 . Toulouse

Bast . T10 . Toulouse (2)

BAST . photos: © BAST

_ murs en briques enduits existants conservés bruts, dalles actives béton surfacées, verre collé sur acier galvanisé, laine de bois, pare vapeur aluminium, panneaux de contreplaqué bouleau_existing plastered brick wall left rough, concrete heating/cooling slabs, bonded glaze to galvanised seel frame,
wood wool, aluminium vapour barrier, birch plywood Continue reading BAST

0

Mecanoo

National Kaohsiung Center for the Arts . Kaohsiung

Mecanoo . National Kaohsiung Center for the Arts . Kaohsiung (12)

Mecanoo . photos: © Iwan Baan . + domusweb

The National Kaohsiung Center for the Arts symbolizes the transformation of Kaohsiung, once a major international harbour, into a modern, diverse city with a rich cultural climate. Mecanoo designed the National Kaohsiung Center for the Arts, located on a former military terrain, as an integral part of the adjacent subtropical park to have a positive social impact on the residents of Kaohsiung whose population counts almost 3 million. Continue reading Mecanoo

0

Linazasoro&Sánchez

Palazzo Massari . Ferrara

Model

Linazasoro&Sánchez Arquitectura

The intervention at Palazzo Massari consists in the reinstatement of the original type of the building, rebuilding a disappeared wing in the inner courtyard. This wind is materialized using brick walls similar to those of the old palace, only with no tectonic purpose, and supporting them on a visible steel structure designed under the same order as the palace. This way the intervention is differentiated and the ensemble is unified at the same time. Inside this new bay is enclosed a full-height space that houses temporary exhibitions and a staircase that creates a downward itinerary. Continue reading Linazasoro&Sánchez