0

Bajet Giramé . JAAS

Tenis Serramar . Alcanar

Bajet Giramé . JAAS  Tenis Serramar . Alcanar Joan Guillamat afasia (6)

Bajet Giramé . JAAS . photos: © Joan Guillamat

Located by the “Alfaques” Bay, the exterior spaces of an historical rural construction (called Masía) had been reduced to residual interstices in-between autonomous pieces for touristic use: a few tennis courts, the terrace of a restaurant, a pool and a solarium. These were the result of modest works of renovation accumulated overtime following the sporadic needs of a modestly run management. Continue reading Bajet Giramé . JAAS

0

FAM Architekten

planegg . Munich

FAM Architekten . planegg . Munich Boo Yeah afasia (1)

FAM Architekten . photos: © Boo Yeah

A single-family house with a little tower from the end of the 19th century is being modernized and expanded with a wooden extension. The structural challenge becomes the design idea.

Two reinforced concrete pillars support the old masonry in its base. Within the open floor plan at the ground floor, joists arranged in a cross shape with the supporting column at the center provide a zoning element between the old and the new. Continue reading FAM Architekten

0

BIG

Westbank’s Energy Hub . San Jose

BIG . Westbank’s Energy Hub . San Jose afasia (1)

BIG

The Energy Hub is designed to complement the adjacent Bank of Italy building also by BIG, while creating a mix of retail, rental residential and workspace with expansive floorplates. Continue reading BIG

0

Jaeger Koechlin

House extension. Muttenz

Jaeger Koechlin . House extension. Muttenz Cedric Christopher Merkli afasia (2)

Jaeger Koechlin . photos: © Cedric Christopher Merkli

Das Eck-Reihenhaus aus der Nachkriegszeit stand ursprünglich in einer Ecke des Grundstücks und liess einen grossen Garten frei.

Der in Sichtbeton gehaltene Anbau gliedert neu den Aussenraum, auf dem bisher allseitig einsehbaren Grundstück, in zwei unterschiedliche Raumsituationen: einen intimen Innenhof mit städtischem Charakter und eine offene, ursprüngliche Gartensituation mit altem Baumbestand. Das kleine Haus, einseitig an die Zeile angebaut, wurde umfassend saniert und konnte dank des Anbaus um die doppelte Wohnfläche erweitert werden. Sichtbezüge zwischen den beiden verbundenen Baukörpern und durchgehende Bodenbeläge schaffen eine Beziehung zwischen den alten und neuen Räumen. Continue reading Jaeger Koechlin