0

GAFPA

Landhouse extension . Lierde

GAFPA-.-Landhouse-extension-.-Lierde-1

GAFPA . photos: © GAFPA

A farm house is extended with two new rooms. The volume takes over the gabarit from the existing home, is cut to length and mirrored diagonally around the existing tree. A new access is created in the open corner.

The wooden roof shields stretch from gable to gable, leaving the spaces free and opening the facade to the surrounding fields. A light skin of perforated corrugated sheets is draped over the volume, gives depth to the views and abstracts the shape. Continue reading GAFPA

0

GAFPA

G1812 Industrial Building Lab 15 . GENT

GAFPA .  G1812 . GENT afasia (1)

GAFPA . photos: © GAFPA

Timber construction company Lab15 gets a new workplace. An industrial building of wooden slope girders on a concrete column structure is pushed against the side plot boundary, encased in a U-shaped fire wall made of prefabricated concrete panels. The location, the slightly sloping profile of the roof trusses and a slender steel canopy give the building its own orientation, turning the free side wall into the new front facade. Prefabricated wooden facade cassettes and a generous skylight take over the scale of the concrete elements of the fire wall.
The offices are built into the end bay, separated from the production hall by a covered square. A wooden Vierendeel truss marks the entrance which acts as the logistic heart of the building. Continue reading GAFPA

0

GAFPA

Warehouse conversion . Gent

GAFPA . Warehouse conversion . Gent afasia (2)

GAFPA . photos: © Michiel de Cleene

The old ground floor warehouse of a terraced house in Ledeberg is replaced by a new wooden roof. The largest possible rectangle is inserted, cut off by the main building. In the space between the plane and the irregular plot boundary, patios are created. Continue reading GAFPA

0

GAFPA . Coussée & Goris . Mouton

Tourist Infrastructure . Cadzand

GAFPA . Coussée & Goris . Mouton . Tourist Infrastructure . Cadzand afasia (1)

GAFPA . Coussée & Goris Architecten . studiebureau Mouton

As part of the G1015 Zwin Nature Center project, the tourist infrastructure on the Dutch side of the nature reserve is also renewed. The old beach pavilion is being demolished, except for the foundation plate. The existing closed building volume makes way for a light steel canopy construction under which a narrow volume acts as a windshield. This wooden wall opens up a series of sanitary rooms at its rear. The new beach pavilion works as information and gathering point for visitors to the Zwin nature reserve. Continue reading GAFPA . Coussée & Goris . Mouton