0

MVRDV . BIG . Penhuel . Hamonic Masson . SOA

The Montpleyel(+) . Saint Denis

MVRDV . BIG . Penhuel . Hamonic Masson . SOA . The Montpleyel(+) . Saint Denis (1)

MVRDV . BIG . Gaëtan le Penhuel & Associés . Hamonic et Masson et Associés . SOA Architects

The Montpleyel(+) project is a 180,000m2 mixed-use development consisting of housing, offices and a range of cultural activities part of a wider masterplan intended for the upper northern part of Paris, and on the west side of the city of Saint-Denis. MVRDV’s project is part of a larger masterplan to develop the entire area around the metro station area of Grand Paris. In addition to the future transportation hub, this former industrial area will soon reconnect the rest of the city thanks to a new bridge spanning the entire rail network that at present, separates Saint Denis in two parts. Continue reading MVRDV . BIG . Penhuel . Hamonic Masson . SOA

0

MVRDV

I LOVE STREET . Gwangju

MVRDV . I LOVE STREET . Gwangju  (1)

MVRDV . photos: © Gwangju Biennale Foundation

MVRDV realised I LOVE STREET in collaboration with students of the Seosuk Elementary School as one of the third edition of the Gwangju Folly The 960m2 permanent intervention explores how architecture contributes to urban regeneration by playing both decorative and functional roles in public spaces. The project was conceived in a participatory process. Continue reading MVRDV

0

MVRDV

WERK12 . Berlin

MVRDV .  WERK12 . Berlin (1)

MVRDV

Responding to the diverse industrial history of the current site of WERK12, the challenge was to create an adaptable building that becomes a nucleus for the new emerging Werksviertel neighbourhood located in close proximity to the city’s Ostbahnhof (Munich East railway station). MVRDV’s ambition is to implement a focal point to the area, with a new building that opens in all directions and is at the heart of the Knödelplatz square. The facade of the building is transparent and does not separate inside from outside and instead of isolating its inner activities, it is in constant dialogue with its surroundings. A transparent reincarnation of industrial times celebrating the future. Continue reading MVRDV

0

MVRDV

BINHAI LIBRARY . TIANJIN

MVRDV . Binhai Library . Tianjin (8)

MVRDV photos: © Ossip van Duivenbode

MVRDV have, with the Tianjin Urban Planning and Design Institute (TUPDI), designed Tianjin Binhai Library as part of a larger plan to provide a cultural district for the city. The building acts not only as an education centre but as a connector from the park into the cultural district. An oval opening, punctured through the building is propped open by the Eye, a mirrored sphere with an auditorium, which takes the main stage within the atrium and enlarges the perceived space within. Terraced bookshelves which echo the form of the sphere create an interior, topographical, landscape whose contours reach out and wrap around the façade. In this way, the stepped bookshelves within are represented on the outside, with each level doubling up as a louvre. Continue reading MVRDV