0

Westner Schührer Zöhrer

Vereinsgebäude Olympiapark . Munich

Westner Schührer Zöhrer  . Vereinsgebäude Olympiapark . Munich afasia (3)

Westner Schührer Zöhrer Architekten und Stadtplaner . photos: © Sebastian Schels (building) . © Burko Jaeger (model) . Drawings: © Westner Schührer Zöhrer

The clubhouse on Moosacher Strasse is located at the northern end of the Olympic Park. The needs of the sports club and an adjacent urban development are the necessity to reinterpret the situation. The building is constructed with a modular wooden structure. Due to the structure of the building, existing movements of the street and sport fields are rhythmized and incorporated into the landscape. There is an aesthetic moment of the serial: Repeat, practice, and train to be prepared for the next game. Continue reading Westner Schührer Zöhrer

0

Westner Schührer Zöhrer

Glasdach Staatliche Bibliothek . Passau

Westner Schührer Zöhrer . Glasdach Staatliche Bibliothek . Passau afasia (2)

Westner Schührer Zöhrer . Photos: © Sebastian Schels

The space is the center of the State Library Passau. In the building, which was built in
1639 as a Jesuit alumnus, the former courtyard was re-roofed as part of a refurbishment.
The new glass roof takes up the geometry of Passau’s roof landscape and plays with the
rhythm of the arches in the courtyard.

The light structure of the roof continues the urban qualities of the old town to the inside
of the library. The reading room thus receives its special atmosphere: open and quiet
at the same time. Continue reading Westner Schührer Zöhrer

0

Westner Schührer Zöhrer

Atelierhaus Markus Oehlen. München

Westner Schührer Zöhrer . Atelierhaus Markus Oehlen. München (1)

Westner Schührer Zöhrer . photos: © Sebastian Schels

The Atelierhaus for the german artist Markus Oehlen is located in a formerly illegal settlement in the north of Munich. In between makeshift buildings a house was formed with just one room, constructed with just one layer. The materials concrete, pumice stone, wood and bitumen are joined as simple as possible. Groundwater underneath the site serves as the heat source for the house. A huge roof window feeds the interior with northern lights. Continue reading Westner Schührer Zöhrer