0

Studio Velocity

AWAZUKU HOUSE . Koda-cho

Studio Velocity . photos: © Studio Velocity

Four houses for rent in Koda-cho, Nukata-gun, Aichi Prefecture, located in an area far from the city center with an impressive landscape of beautiful woodlands, temples, fields, curving paths, streams and hedges. How could these locational elements be connected to life? At the same time, the real estate agent told us that the rental stock in this area was already saturated with regular apartments and condominiums. So, we began to conceive that we could rent out a comfortable life here, taking advantage of the rich environment, which spurred the idea of “lending”: Lending a room → Lending a building → Lending with land → Lending an existing well, lending a field next to the main building → Supporting the farm work of the parents of the main building, then, “renting the environment”, which eventually led to “renting the environment” including human relations. Each wing of the building has a loft, and the windows of every floor has a view of the back mountain. The height and position of each building and the direction of the roof slope are determined so that the views do not overlap with each other and interfere with the line of sight from the loft floor. Continue reading Studio Velocity

0

Studio Velocity

Zoning Mountain . Toyama

Studio Velocity . Zoning Mountain . Toyama afasia (1)

Studio Velocity . photos: © Studio Velocity . + archdaily

In Toyama City, Toyama Prefecture, the office, salon and office staff are planning to place three houses on one site. Toyama is surrounded by a steep, folding screen-like mountainous area of ​​3000m class such as the Northern Alps and Tateyama Mountains on three sides, and the mountains carry clean snow-melt water nearby, and a large plain like a deep bay. Blessed with a beautiful and rich natural environment that spreads out, you can see the four seasons changing. Continue reading Studio Velocity

0

studio velocity

Sanno office . Okazaki

studio velocity. sannouno office . Okazaki afasia (1)

studio velocity

The building is covered by a large curved roof, which created an interior one-room space with various heights and a rooftop space softly wrapped by the corrugated shape. Located in a mass residential area, the design ensures an open interior space as well as a relatively private roof space to meet different requirements of the office. Continue reading studio velocity