0

Steven Holl

Hunters Point Library . New York

Steven Holl . Hunters Point Library . New York afasia (1)

Steven Holl Architects . photos: © Paul Warchol . + archdaily

Located on a prominent site along the East River, against the backdrop of rapidly built skyscraper condominiums, the 22,000 square foot Queens Public Library at Hunters Point stands as a public building and public park, bringing community-devoted space to the Long Island City waterfront. Resisting recent trends of incorporating public libraries and much-needed social space within high- end residential towers, the Hunters Point Library stands independently, rising with a minimal footprint on its 32,000 square foot site to offer maximum surrounding green space to the local community and becoming an integrated part of the vibrant public park that lines the river’s edge. Continue reading Steven Holl

0

Steven Holl

THE REACH | THE KENNEDY CENTER FOR THE PERFORMING ARTS . Washington D.C.

Steven Holl . THE REACH  THE KENNEDY CENTER FOR THE PERFORMING ARTS . Washington D.C. afasia (4)

Steven Holl Architects . photos: © Richard Barnes

As a “living memorial” for President John F. Kennedy, the Kennedy Center for the Performing Arts takes an active position among the great presidential monuments in Washington, D.C. Through public events and stimulating art, the Kennedy Center offers a place where the community can engage and interact with artists across the full spectrum of the creative process. Continue reading Steven Holl

0

Steven Holl . Franklin Azzi

Gare de Nord 2024 . Paris

Steven Holl . Franklin Azzi . Gare de Nord  2024 . Paris afasia (1)

Steven Holl Architects . Franklin Azzi Architecture

As part of Paris’ planned transformation for the 2024 Olympics, our concept for the Gare du Nord renovation and expansion is a “crystal cloud” floating over the original train station. This new departure hall is an embracing cloud-like space formed of intersecting spheres bringing natural light into the station and adding new areas for commercial, service, catering and business centers for co-working. It frees up space below for all arrival traffic to low directly out on the main level from the platforms of the original station. The cloud-like intersecting spheres, made of P.C. Ductile concrete with slices of matte sandblasted glass, produce an inspiring and iconic space in complimentary contrast to the original 1846 space by architect Jacques Ignace Hittorf. Continue reading Steven Holl . Franklin Azzi