0

Niall McLaughlin

Hillside House . Hampshire

Niall McLaughlin . New House . Hampshire  afasia (1)

Niall McLaughlin Architects . photos: © Nick Kane . + archdaily

The property is approached from the north, down a steep bank. The house is nestled into the hillside and appears as a single story flint building echoing the demesne walls common in the local area. Visitors are guided down a tree-lined road to a lower entrance courtyard where the building rises to two stories. The house is arranged in a series of staggered volumes, which are conceived of as an entrance to the landscape. The spaces frame the three key views; the meadows, the lakes, and the gardens. In the center is the top-lit, double height kitchen, around which the daily life of the family revolves. Continue reading Niall McLaughlin