0

Meili, Peter

BA1 HANSASTRASSE . Munich

Meili, Peter Architekten . BA1 HANSASTRASSE . Munich afasia (1)

Meili, Peter Architekten . photos: © Florian Holzherr . + baunetz

The first module of the development area is directly on Hansastrasse and in the first two buildings with a commercially used boarding house in Hansastrasse, income-based subsidised flats and two townhouses and rented dwellings, already reflects important parts of the envisaged variety of uses for the entire area.

Out of the industrial and robust charm of the place and the necessity of conferring in particular on this first nucleus of urban intervention a homely ambience that lends identity, the individual parts spreading into the depths of the block are evenly developing their own individual character and their common bond. Continue reading Meili, Peter

0

Meili, Peter

Max Felchlin HEADQUARTERS . IBACH

MEILI, PETER . Max Felchlin HEADQUARTERS . IBACH afasia (1)

MEILI, PETER & PARTNER ARCHITEKTEN . photos: © Karin Gauch, Fabien Schwartz

The location of Max Felchlin AG is, first of all, a production site for high-quality chocolate and, thus, quite directly shapes the architecture of the new corporate headquarters and the Customer Centre. The lower floors housing the reception, factory shop and offices follow the spatial order of the already existing as well as the projected plants, while the more representative spaces reserved for training purposes and gastronomy for both employees and customers are housed almost above the rooftops. Continue reading Meili, Peter

1

Meili & Peter

Freilager . Zürich

Meili & Peter . Freilager . Zürich (1)

Meili & Peter Architekten . photos: © Georg Aerni

Die angestrebte Umnutzung des Freilagerareals in Zürich Letzi stellte die Frage nach der Weiterverwendbarkeit der alten Lagergebäude, die für diese Funktion als Hallen von beträchtlicher Tiefe gebaut wurden. Der Gründerbau des Zollfreiareals, ein über hundert Meter langer Backsteinbau, enthält eine Tragstruktur mit beindruckenden Pilzstützen. Die Studie zu einer Umnutzung und Aufstockung kombinierte die Erhaltung und Weiterverwendung der Betonstruktur mit einem Rasterwechsel in den oberen Geschossen, der für neue Wohnungen notwendig war. Volumetrische Weglassungen erlaubten es, neben der besseren Belichtung, jeder Wohnung ein Aussenzimmer zuzuordnen. Continue reading Meili & Peter