0

Meier Hug

Heinrichareal . Zurich

Meier Hug . Heinrichareal . Zurich afasia (1)

Michael Meier und Marius Hug Architekten

The clean-cut building volumes are characterised by horizontal window bands made of black, ceramic- looking photovoltaic panels. Its rectangular footprint interpolates with the building structure of the overall street geometry. Towards the fragmented block edge on Limmatstrasse, a quiet, intimate inner courtyard is created while a passage reminding on industrial halls arises between the buildings. The entire depth of the property is capitalized and networks with its surrounding to its maximum.
The height development anchors the buildings to the site. Continue reading Meier Hug

1

Meier Hug

Austrasse . Zurich

Meier Hug . Austrasse . Zurich afasia (1)

Michael Meier und Marius Hug Architekten

With the move away of Zurich Insurance to a new headquarter their plot of land and its office complex in Zürich Wiedikon is cleared. The land owner has decided to build a new housing construction on the current plot of land which is situated in a residential area. The two housing buildings enclose the wooded moraine hill and blend into the urban context of the open building structure to the north. The pair of buildings considerately embed themselves into the immediate topographical conditions. Their multi-angled shape accentuates the special character of the site, the „forest garden“ of the moraine hill. The inner structure of the buildings is clearly and orthogonally organized. It contrasts with the complex building settling. The arrangement of the apartments offers a multitude of different residential typologies. The variety of apartments is large and addresses a wide and range of residents. Continue reading Meier Hug

0

meier hug

Zürichsee Gut . Stäfa

meier hug . Zürichsee Gut . Stäfa afasia (1)

michael meier und marius hug architekten . photos: © Roman Keller

The building structure of the new Lake Zurich estate on the site of the former «Buechdrucki» follows the building history of the former ensemble. On the Seestrasse, the visible address and space remain familiar. However, the former building conglomerate is replaced with a contemporary stone volume that demonstrates awareness of its debt to the distinguished location in its architectural expression as a «lakeside residential and office building with large park». Continue reading meier hug