0

Luca Selva

Neubau Primarschule Erlenmatt . BASEL

Luca Selva . Neubau Primarschule Erlenmatt . BASEL afasiA (1)

Luca Selva Architekten . photos: © Roman Weyeneth . + divisare

The stepped structure brings the urban form to a close. The design and the materialization of the facade underline the public character of the building. The setting naturally creates a school building with a novel typology and well defined quality outdoor spaces. The nature of the stepped levels combined with the overlap of the gymnasium form an exellent starting point for the design and development of hall-like corridors and downwelling flights of stairs. The escape routes lead over the rooftop gardens to the outside allowing the indoor circulation areas to be used, decorated and furnished without restriction. Continue reading Luca Selva

0

Luca Selva

Puzzle | Apartments in Gellertpark . Basel

Luca Selva Architekten . Puzzle  Apartments in Gellertpark . Basel (1)

Luca Selva Architekten . photos: © Yohan Zerdoun

The building takes its shape from the placement in the center of a park-like plot. This setting creates very specific floorplans with an immediate reference to the outdoors that is staged by the circumferential balconies. The orthogonal internal organization of the floorplans very much contrast with the organic external form. This tension provides a spatial and atmospherical value for the building. Continue reading Luca Selva

0

Luca Selva

Gishalde Housing . Aarburg

Luca Selva . Gishalde Housing . Aarburg afasia (1)

Luca Selva Architekten . photos: © Yohan Zerdoun

The five building volumes are placed around a central area from which they are accessed. The setting emphasizes the local topography and offers fascinating views of the surrounding landscape as well as views of the city of Aarburg. The qualities of the outside areas are transferred to the differentiated floorplan typologies. The stories are divided into two or three apartments and the buildings are efficient on both the structural and the domestic installation level. The limpid structure shows variegated options for the floorplans of the approximately 145 apartments. These measures help achieve the extensive requirements of the 2000-Watt-society. Continue reading Luca Selva

0

Luca Selva

House H . Riehen

Luca Selva . House H . Riehen (1)

Luca Selva Architekten . photos: © Yohan Zerdoun

The residential building is set on a northern slope in Riehen with a stunning view. The floorplan broaches the issue of the spiralling spatial continuum, focussing on the attractive polymorphic central stair. The unusual floorplan manifests itself in the staggered position of the windows in the facade that break up and enrich the building’s compact volume. The dominant color both on the inside and the outside is white and the slightly irregular structure of the facade’s surface gives the building a more massive appearance. Continue reading Luca Selva