0

Bonell+Dòriga

Renovation of an Apartment in Walden-7 . Sant Just Desvern

Bonell+Dòriga . Renovation of an Apartment in Walden-7 . Sant Just Desvern afasia (1)

Bonell+Dòriga . photos: © Bonell+Dòriga

The project of Walden-7 (1973-75) in Sant Just Desvern (Barcelona) is the culmination of the experimental urbanism Ricardo Bofill developed during the 1960s and 70s in various places of the Spanish geography. The series of projects built in Sitges, Reus, and Calpe, along with the failed utopia of the City in Space in Madrid, concludes with the construction of Walden-7, the most ambitious of his projects until that point, but also the most polemic: the problems derived from its construction extend over time, to the point in which the demolition of the whole building isconsidered in the 1980s. Finally, and after a costly intervention, the building is listed as a heritage asset. Continue reading Bonell+Dòriga

0

Bonell+Dòriga

Ground Control

Bonell+Dòriga . Ground Control afasia (3)

Bonell+Dòriga

The definition of work is changing so much that it requires a new conception of the office space. The increasing integration of informality, pleasure and even playtime in offices – notions that we have always seen as antithetical to the concept of “work”– has profound implications in the architecture of the workplace. Continue reading Bonell+Dòriga

0

Bonell+Dòriga

Bertran II . Barcelona

http://www.bonelldoriga.com

Bonell+Dòriga

A series of dark squared terrazzo pieces, organized in a systematic disarray, stand out on the smooth white concrete platform placed at the end of this urban garden. The platform is elevated 35 cm from the level of the garden in order to cover the top of a retaining wall built some time ago to avoid a landslide that could affect the foundation and stability of the building. Continue reading Bonell+Dòriga

0

Bonell+Dòriga

Madrazo 54 . Barcelona

Bonell+Dòriga . Madrazo 54  . Barcelona (3)

Bonell+Dòriga . fotos: © Laura Bonell

Construido en el año 1973, el edificio Frégoli fue un proyecto de vivienda experimental de Esteve Bonell destinado a una comunidad de jóvenes artistas e intelectuales. El espacio doméstico, poco convencional, estaba definido por la conexión visual entre las diferentes habitaciones, que se distribuían en dos niveles. Continue reading Bonell+Dòriga