0

bergmeisterwolf

house settari briol . barbian

bergmeisterwolf . house settari briol . barbian afasia (1)

bergmeisterwolf architekten . photos: © gustav willeit

the settari house, built in 1913, an annex of the briol tavern, was comprehensively rebuilt. once the grandmother’s residence, each room was named after one of her children. a vacation apartment was built into the two levels, each with a joining living room. the task was to add a bathroom and shared kitchen to each room and refurbish the interior, preserving existing furniture and cassette decks. Continue reading bergmeisterwolf

0

Bergmeisterwolf

r villa . vahrn

afasia Bergmeisterwolf . r villa . vahrn (1)

Bergmeisterwolf . photos: © gustav willeit

The new monolithic building integrates itself into the existing urban tissue through its design and form. It works with an existing empty space trying to fit into it and not to subordinate it. The new building is docked to the existing villa volgger by a floating glass area where is located the fitness/sauna area for the family.below it, the ground floor is occupied by the son of the family. Continue reading Bergmeisterwolf

0

bergmeisterwolf

Pleated B Villa . Aldrans

bergmeisterwolf architekten . Pleated B Villa . Aldrans afasia (2)

bergmeisterwolf architekten . photos: © Gustav Willeit . + archdaily

In a rural setting, surrounded by farmhouses, agricultural land and woods, a house with traditional elements is located. At the same time, it has a dynamic shape with shifted slopes and folds in the roof that are also reflected in the interior spaces. However, the house retains a traditional shape like those in the surroundings. Continue reading bergmeisterwolf

0

bergmeisterwolf

Fan Forest Houses . Nova Ponente

bergmeisterwolf . Fan Forest Houses . Nova Ponente afasia (1)

bergmeisterwolf architekten . photos: © Gustav Willeit . + archdaily

3 houses form an ensemble, they are and act as three compositions and fan out into the landscape. the planar shifting of the surface creates directions and axes, directions of existing mountain peaks. the horizontal shifting causes the different elevation on the contour lines and thus also the different perspectives of the three compositions. at the foot of the forest, each positioned on concrete slabs, floating above the topography, above the landscape that flows underneath. the wooden gabled houses seem to become one with the forest because of their dark colour, they integrate themselves into it. Continue reading bergmeisterwolf