0

Barozzi/Veiga

Guerrieri Rizzardi Wine Cellar and Museum . Bardolino

afasia BarozziVeiga . Guerrieri Rizzardi Wine Cellar and Museum . Bardolino (1)

Barozzi/Veiga

The Counts Guerrieri Rizzardi – a wine and oil producing family – want to build the extension of their current winery, a museum, a small auditorium, a point of sale and a restaurant. The site is close to Lago di Garda in a semi-rural area surrounded by olive tree groves and vineyards. Rather than building an object, the project proposes the construction of a small village – a borgo – a set of small buildings contained by a perimeter wall that forms a private, intimate world. The winery and bottle conservation area make up a podium that regularizes the steep slope of the site. On this artificial podium the pavilions containing the rest of the program are located. Towards the outside, the project reveals as a simple perimeter wall perfectly integrated into the semi-rural landscape. Once inside, you discover an interior garden, a silent world where vegetation, water and the pavilions are mixed up and create a new scenery. Continue reading Barozzi/Veiga

0

Barozzi/Veiga

Dynafit Headquarters . Kiefersfelden

BarozziVeiga . Dynafit Headquarters . Kiefersfelden afasia (1)

Barozzi/Veiga

Barozzi Veiga won the international design competition for the realization of the new Dynafit Headquarters in Kiefersfelden. The new building, located along the highway to Munich, will host the main managerial and administrative centre of the famous sport brand. Continue reading Barozzi/Veiga

0

Barozzi/Veiga

Guest House Guerrieri Rizzardi . Bardolino

BarozziVeiga . Guest House Guerrieri Rizzardi . Bardolino afasia (1)

Barozzi/Veiga

As a complement to the winery’s activity, the Guerrieri Rizzardi family wanted to add – in an olive grove with splendid views and sunsets over Lago di Garda – a small guest house and a space for wine tasting for guests who wanted to extend the visit to the winery. Taking advantage of the slight slope towards the lake and the views, the project defines a single elongated volume, inserted in the terrain following the existing terracing and the grid that orders the planting of the olive trees. It is a podium with a large roof supported only by large triangular concrete pillars. The podium defines a new relationship between the house, the olive grove and the lake. Between the concrete structure, two simple glazed volumes totally open to the landscape contain the apartments and the wine tasting space. A tunnel will connect the guest house with the nearby winery. Continue reading Barozzi/Veiga