0

Atelier Deshaus

The Golden Ridge Upper-Cloister in Aranya . Jinshanling

Atelier Deshaus . photos: © Su Shengliang

The Upper-Cloister in Jinshan Mountain is not an ancient temple, but the ancient Great Wall as far as the eye can see is an unprecedented miracle. The establishment of the upper-cloister has set a new point-in-time for the valley.

A light meditation hall (Aranya) touches the ground on tiptoe, as its slim and light structure sets the distance in time between the new construction and the ancient Great Wall, and the valley has also been relocated in time due to the human construction. From the upper entrance courtyard to the lower open meditation hall, the upper cloister itself also strives to establish an internal time through atmosphere and the opening and closing of space. The new construction not only communicates with the ancient Great Wall in time and space, but also fits into the topography and wilderness of the valley. Continue reading Atelier Deshaus

0

Atelier Deshaus

The Huafa Road South Campus of Shanghai XuHui High School . Shanghai

Atelier Deshaus . photos: © Tian Fangfang

The Huafa Road South Campus of Shanghai XuHui High School is located in XuHui District. Due to restrictions of the location, the campus is separated in half by a pathway leading to a residential area. But with a strategic design layout, the east and west blocks are both centralized and independent in the sense of functions, while interconnected as an entity with an elevated walkway. Meanwhile, the entrance to the playground area is placed along the community pathway, which enables part of the school facilities to be shared by the community. Continue reading Atelier Deshaus

0

Atelier Deshaus

Yang Pu Riverfront Urban Space Renovation-Riverside . Shanghai

Atelier Deshaus . Yang Pu Riverfront Urban Space Renovation-Riverside . Shanghai afasia (1)

Atelier Deshaus . photos: © Tian Fangfang

The site of the Riverside Passage was previously used as a coal-unloading wharf for transport connected to the old Yangpu Gas Plant. A reinforced concrete wall, which is 90 meters long and 4 meters high, was built to prevent coal from falling down into the river. After the coal wharf was deserted, this long wall became abandoned and fell into solitude. There were originally two walls on the wharf. The one along the river had been removed long ago and filled in the gap between the wharf and the flood control wall. Continue reading Atelier Deshaus

0

Atelier Deshaus

Contemporary Art Museum . Taizhou

atelier deshaus . contemporary art museum . Taizhou afasia + (2)

Atelier Deshaus . photos: © Tian Fangfang . + baunetz

Taizhou Contemporary Art Museum is situated inside the Shamen Grain Depot Cultural and Creative Park with unique historical context. Taking advantage of a large area of existing factories and warehouses in the former Soviet Union style within the park, the new project aims at reintegrating and renovating the depot park with appropriate restoration and reservation. Continue reading Atelier Deshaus

0

Deshaus

Central Kindergarten . Xinchang Village

Deshaus . Central Kindergarten . Xinchang Village (1)

Atelier Deshaus . photos: © Su Shengliang . + archdaily

Xinchang village’s kindergarten is one of more than ten kindergartens that Open Foundation has donated to the disaster area of 2013 Lushan earthquake. Surrounded by mountains, the site is a relatively small platform in the northwest of the village. It faces a mountain gap to the west, so that people can still sense the faraway from here. The surrounding settlements, while providing shelters to the inhabitants, confronts subtly the nature that dominates. Continue reading Deshaus