0

V+ . 51N4E . MSA

CERIA campus extension . Anderlecht

V+ . 51N4E . MSA . CERIA campus extension . Anderlecht afasia (1)

V+ . 51N4E . MSA

Il s’agit d’un projet ambitieux lancé par la ville d’Arlon sur, sous et autour de l’espace ouvert le plus important de la cité : la place Leopold. Il s’inscrit dans un projet général de redynamisation de l’ensemble du centre-ville qui vise notamment à faciliter la communication entre voitures et piétons, entre clients et commerces, entre habitants et lieux de culture. Continue reading V+ . 51N4E . MSA

0

51N4E

ArtEconomy . St-Elois Winkel

Arteconomy HouseBelgien06-2010

51N4E . photos: © 51N4E

If there would be a place where opposites -old/new, in/out, owner/guest, definite/indefinite- cease to be such, what would it look like? A ”fermette” (a country home built à-l-ancienne) underwent a drastic renovation. A 12mm thin steel wall is installed around the house. Continue reading 51N4E

0

51n4e . NUarchitectuuratelier

renovation of ICC and masterplan of the Floraliën hall . Ghent

51n4e . NUarchitectuuratelier . renovation of ICC and masterplan of the Floraliën hall . Ghent afasia (1)

51n4e . NUarchitectuuratelier

51n4e together with NUarchitectuuratelier have won the competition for the renovation of ICC and masterplan of the Floraliën hall in Ghent. Located in the center of the Citadel Park, the Floraliën hall lays at the heart of a building cluster which includes S.M.A.K., Kuipke and an International Congress Centre (ICC). As well as the park, both Floraliën hall and ICC are in need for a renovation. ICC is part of the Open Public Structures design Program. Continue reading 51n4e . NUarchitectuuratelier

0

51N4E

BPost . Brussels

51N4E-.-BPost-.-Brussels-1

51N4E. photos: © Filip Dujardin

The canal area in Brussels is famous for its industrial heritage, but today we are witnessing the integration of housing units within this urban fabric. On the former site of the BPost building, Stephane Beel developed a master plan for a vierdeel. Towards the inside of the plot, the four buildings together form an intimate garden-room recognizable by the typology of an exuberant number of cantilevered terraces. Towards the outside of the plot, however, the approach is different: every building establishes a relationship with its neighbouring environment. Continue reading 51N4E