0

El Fil Verd

House in the woods . Garraf

El Fil Verd  . La casa en el bosque . Garraf Milena Villalba afasia (2)

Elisabetta Quarta Colosso | El Fil Verd estudi d’arquitectura . photos: © Milena Villalba

The design of this detached single-family house was commissioned to us by a couple with the dream of retirement living in the middle of nature. The site is characterized by a Mediterranean vegetation typical of the area and includes olive trees, pines, mastic trees and palm hearts on calcareous soils. The plot, of about 900 m2, is located at the end of a small urbanization on the edge of the Garraf Natural Park, on the coast south of Barcelona.
A construction that would allow to contemplate the landscape and would entail low energy consumption were the main requirements of this commission. At the same time, the project presented multiple challenges: a steeply sloping, north-facing plot, and a limited budget. Continue reading El Fil Verd

0

Marià Castelló

2semesters 150entradas 150posts 2semestres

 

Es Pou. A house in Formentera . Formentera

Marià Castelló . Es Pou. A house in Formentera . Formentera afasia (5)

Marià Castelló . photos: © Marià Castelló

“Es Pou de Can Marianet Barber” is a historical place name in the interior of the island of Formentera (Spain). A rural plot where several pre-existents condition the insertion of this small first residence in the territory. Among them, the network of centenarian dry stone walls stands out, as well as the organization of the crops. The intervention is located in the western area of ​​the plot, parallel to a trace of more than a kilometer in length, oriented to the south and protected from the setting sun by a mass of vegetation, thus releasing the most fertile area to give continuity to the existing agricultural activity. Continue reading Marià Castelló

0

Bellafilarquitectes

Casa S2 . L’ESCALA

Bellafilarquitectes . Casa S2 . L'ESCALA Adrià Goula afasia (1)

Bellafilarquitectes . photos: © Adrià Goula . + plataforma arquitectura

La Casa S2 ha sido diseñada como residencia de verano para una pareja con dos hijos. Se trata de una construcción unifamiliar limitada a una sola planta en cumplimiento de la normativa urbanística local. Otra condición de partida es respetar la integridad de los árboles preexistentes que forman parte de un extenso pinar que ya existía antes de la urbanización de la zona. Se encuentra en el sector “Els Emperadors” en el municipio de l’Escala, provincia de Girona. Continue reading Bellafilarquitectes