0

Raumlabor

2semesters 150entradas 150posts 2semestres

FOUNTAIN HOUSE . Montreal

Raumlabor . FOUNTAIN HOUSE . Montreal (1)

Raumlabor

Reexamining the fountain: In contemporary urban as well as cultural discussions we see a renaissance of the idea of common space, in german either translated as „Allmende“ or „Gemeinschaft“ depending on a relationship towards (city) space or social structures. Continue reading Raumlabor

0

L3P Architekten

2semesters 150entradas 150posts 2semestres

new kindergarten . Weiach

L3P Architekten . new kindergarten . Weiach

L3P Architekten . photos: © Sabrina Scheja

Diverse operational and economic considerations led to the development of a new kindergarten on the north side of the already existing primary school in Weiach. The new development was realised from pre-fabricated wooden elements. Continue reading L3P Architekten

0

Holzer Kobler Architekturen

2semesters 150entradas 150posts 2semestres

Frankie & Johnny Student Housing Plänterwald . Berlin

Holzer Kobler Architekturen . Photographs: © Jan Bitter . Drawings/Plans/Details: © Holzer Kobler Architekturen

Around 400 modules are stacked onto each other into two long volumes to make up the student dormitory Frankie & Johnny in Berlin Treptow. The differently colored groups of shipping containers shifted slightly towards the outside and inside or turned 90 degrees create a playful architecture that at the same time is metaphoric for the lively and vibrant new form of cooperative living they create. Continue reading Holzer Kobler Architekturen

0

OFIS Arhitekti

2semesters 150entradas 150posts 2semestres

Villa Criss-Cross Envelope . Ljubljana

OFIS Arhitekti . photos: © Tomaz Gregoric . + archilovers

The Villa is located in the Mirje Suburbs within the city center of Ljubljana, Slovenia. The street of the villa runs perpendicular to the ancient Roman Wall and continues into a pedestrian passageway under the stone pyramid designed by Plecnik (as part his reconstruction project along the wall). The Villa’s new structure embeds an existing retaining wall along the street front. By incorporating the wall as part of the new construction, the new house keeps original position on this street in an axial alignment to the pyramid. Continue reading OFIS Arhitekti