0

Cierto Estudio

Casa Vela . Barcelona

Cierto Estudio . fotos: © José Hevia

La reforma de la vivienda, situada en un edificio construido en el año 1958 por el Arquitecto Antoni de Moragas, parte de trabajar con materiales y colores que evocan al diseño original del arquitecto. Sus interiores se distinguen por la combinación de revestimientos de distintos materiales y texturas: piezas cerámicas, mosaicos de mármol, vidrios translúcidos texturizados y maderas oscuras. Otra referencia clara fueron las aberturas interiores en los muros, que crean visuales entre los dos tramos de escaleras. Continue reading Cierto Estudio

0

MAIO

Booth for Arper at Salone del Mobile . Milan

MAIO . photos: © José Hevia

The booth design for Salone del Mobile in Milano, proposed a reusable solution based on one material: fabric. The project aims to generate a simple, lightweight, and luminous environment by means of a set of textile layers that generate interconnected spaces, where furniture and the visitors’ flow coexist within a cloudy atmosphere where concepts of reuse, recycling and lightness constitute the expression of architecture itself. Continue reading MAIO

0

canevascini&corecco

New patrician building and square arrangement . LODRINO

Canevascini & Corecco . photos: © Luca Ferrario

The intention of the project is to enhance the relationship between the mineral public space of the square and the more natural area of the riverfront at a lower level. This is the reason about the position of the new patrician building that it accentuates the strong visual and functional relationship between this two spaces, placing itself perpendicularly to the course of the morphological situation and opening up to fan out from the presence of the Ponte Vecchio (which is further enhanced by this last point). The square is consequently redesigned. Starting from the geometry of the new building and the pure form of the square defines the void with other few clear references. Continue reading canevascini&corecco

0

Munarq arquitectes

A RECER D’UN XIBIU. Son Serra de Marina

Munarq arquitectes . photos: © Munarq arquitectes

Un refugi ecosistemic, un habitatge mínim pensat a partir dels materials que podriem trobar als sistemes dunars de Son Serra de Marina.
Amb una geometria quasi “naif”, senzilla I austera com si fos una barraca de pescadors de fa 100 anys , amb dos volums junts, l’un de doble alçada per permetre una bona circulació de l’aire durant els mesos de calor i coberta plana i l’altre inclinat amb una finestra al sostre que il·lumina l’estança i li aporta l’entrada de sol als mesos freds. A l’altre costat la porxada,a nord l’espai més important a l’estiu a recer del sol i amb el vent de l’embat que refresca tota la casa. Continue reading Munarq arquitectes