0

Miller & Maranta

Patumbah Park residential buildings . Zurich

Miller & Maranta . Patumbah Park residential buildings . Zurich  (1)

Miller & Maranta . photos: © Ruedi Walti

The residential buildings in Patumbah Park Zurich were initiated by Lis Mijnssen and completed by Miller & Maranta in 2013. Two buildings with freehold apartments and a public hammam form an ensemble in the park with the listed Villa Patumbah. The interior fittings were carried out using high quality and mostly ecological materials. In doing so, harmonious colour and material transitions were used between the inside and outside spaces. The shutters, windows and entrance doors are made of solid oak. Plain furniture has been made from the trees that had to give way to the buildings. The central element in the oriental steam bath is a facetted concrete dome with integrated window openings. The project was nominated for the arcVision Prize. Continue reading Miller & Maranta

0

Ensamble Studio

Tippet Rise Art Center . Fishtail

© Iwan Baan

Ensamble Studio

“Located just outside of Fishtail, Montana, in the shadow of the Beartooth Mountains, Tippet Rise Montana -with an extension of four million acres of wilderness- will be home to a set of experiential programs aiming at the inextricable linkage between art and nature. Music, land art and land architecture here work together to imagine possible hybridizations able to immerse the visitor into an unprecedented experience. Continue reading Ensamble Studio

0

Mecanoo

KRONA Knowledge and Cultural Centre . Kongsberg

Mecanoo . KRONA Knowledge and Cultural Centre . Kongsberg (1)

Mecanoo . + dezeen

The new Knowledge and Cultural Centre is located in the historic town centre in Kongsberg, housing a variety of functions including a university of technology, public library, cinemas, municipal offices, theatre and youth centre. Continue reading Mecanoo

0

wild bär heule

Housing blocks . Näfels

wild bär heule . Housing blocks . Näfels (1)

wild bär heule architekten . photos: © Roger Frei

Auf dem freien Feld neben der Kirche gruppiert sich ein Geviert um einen Hof auf einer leicht erhöhten Plattform. Die Häusergruppe ist offen und durchlässig angelegt: jeweils Anfangs April zieht sogar die Näfelser Fahrt durch den Hof zum nahen Schlachtendenkmal. Die vier Häuser sind jeweils mit Pultdächern gedeckt, die sich in der Gesamtfigur zu einem einzigen grossen Satteldach vereinen. Sowohl bei den Materialien wie auch der Organisation der Wohnungen wird die Idee des Innenhofes fortgeschrieben: Gegen aussen sind die Gebäude verputzt und liegen vor Einblicken geschützt die Schlafräume, während nach innen, zum Hof hin, eine Holzfassade und die Wohnbereiche eine kleine, überschaubare Öffentlichkeit schaffen. Continue reading wild bär heule