0

Nieto Sobejano

Museum of Fine Arts . Vannes

Nieto Sobejano Arquitectos

Nieto Sobejano Arquitectos wins First Prize in the competition for the design of the Museum of Fine Arts in Vannes (France)

The jury of the competition for the new Museum of Fine Arts in the city of Vannes (France) has awarded First Prize to the project by Nieto Sobejano Arquitectos (Madrid-Berlin) with the collaboration of associate architect Richard Faure.

The Chateau de L’Hermine is characterized by its boundary condition, built in the 19th century directly on the ruins of the ramparts dating from the 14th century. The new extension generates a public space within the city walls between the medieval perimeter and the dwellings of the historic center by means of a longitudinal volume that adapts the slopes of its roofs to the irregular geometry of the surrounding context. The old castle will be restored and rehabilitated respecting its original architecture, while the extension takes the form of a metallic skin that unifies the complex and dialogues with the historic buildings while transforming the museum’s image in the city.

The new Chateau de L’Hermine Museum, with a total surface area of 2,700 m2, will be integrated into the historical context of Vannes, through an intervention conscious of the need to create public spaces for the use of citizens by provoking a dialogue between contemporary architecture and the memory of the place.
_

Nieto Sobejano Arquitectos obtiene el Primer Premio en el concurso para el proyecto del Museo de Bellas Artes de Vannes (Francia)

El jurado del concurso para el nuevo Museo de Bellas Artes de la ciudad de Vannes (Francia) ha otorgado el Primer Premio a la propuesta de Nieto Sobejano Arquitectos (Madrid-Berlín) con la colaboración del arquitecto asociado Richard Faure.

El Chateau de L'Hermine se caracteriza por su condición de límite, construido en el siglo XIX directamente sobre las ruinas de las murallas que datan del siglo XIV. La nueva ampliación genera un espacio público intramuros de la ciudad entre el perímetro medieval y las viviendas del centro histórico por medio de un volumen longitudinal que adapta las pendientes de sus cubiertas a la irregular geometría del contexto circundante. El antiguo castillo será restaurado y rehabilitado respetando su arquitectura original, mientras que la ampliación se materializa en una piel metálica que unifica el conjunto y dialoga con los edificios históricos a la vez que transforma la imagen del museo en la ciudad.

El nuevo Museo Chateau de L'Hermine, con una superficie total de 2.700 m2, se integrará en el contexto histórico de Vannes, mediante una intervención consciente de la necesidad de crear espacios públicos para el uso de los ciudadanos provocando un diálogo entre la arquitectura contemporánea y la memoria del lugar.