0

Goffart Polomé

Salt Warehouse . HOUFFALIZE

Goffart Polomé . Salt Warehouse . HOUFFALIZE afasia (2)

Goffart Polomé Architectes . photos: © Antoine Richez

In a rural area where agricultural sheds are part of the landscape, the project tends to return to this typology by reinterpreting its tradition in a neo-vernacular approach.

 

The large size of the project, summoned by its use, becomes a singular silhouette on the scale of the site. The sidings are made of polycarbonate that plays on the ambiguity of transparency and reflection; its presence is experienced both from the inside and the outside like a stained glass. Glowing like a reassuring lantern, the building comes to life on stormy winter nights on the rhythm of the working vehicles. The wooden structure is a natural response to the aggressive environment of salt storage and resonates with the forestry character of the region.
_