0

Campo Baeza . Quismondo

Magazzino Italian Art campus expansion. Cold Spring

Campo Baeza . Quismondo . Magazzino Italian Art campus expansion. Cold Spring JC Bragado afasia (1)

Alberto Campo Baeza . Miguel Quismondo . renders: © JC Bragado & J Mingorance

Magazzino Italian Art will expand its campus with a new pavilion dedicated to special exhibitions, education, and public programs, designed by architects Alberto Campo Baeza and Miguel Quismondo.

 

Magazzino Italian Art announced plans to strategically expand its campus in Cold Spring, NY, with the acquisition of 3.5 acres of additional land and creation of a new 13,000-square-foot pavilion for special exhibitions, and public and educational programs. Designed by Spanish architects Alberto Campo Baeza and Miguel Quismondo, the latter of whom designed Magazzino’s main building, the new free-standing pavilion will enable the nonprofit museum to support its growing program across its 9.5-acre campus. This expansion will create over 5,000 square feet of flexible exhibition and programming spaces as well as new visitor amenities, including a reading lounge and a café. Groundbreaking is expected to begin in spring 2021, with exhibitions and programs continuing uninterrupted at Magazzino’s main building.

Nestled in a hillside on Magazzino’s campus, the new pavilion will be located adjacent to the main building and will mirror the structure in its rectilinear design. With a concrete façade punctuated by windows and a series of skylights, the pavilion will foster a dialogue between art, architecture, and the surrounding natural landscape. The building will add nearly 3,600 square feet of new gallery space to the campus, including two natural light-filled galleries for special exhibitions on its main level and a third gallery on its lower floor for the display of Murano glass, and ceramics. The lower level will also feature a flexible, 1,500-square-foot programming space overlooking a sunken outdoor courtyard that will enable the museum to host community programs year-round, including film screenings, lectures, panel discussions, and other educational and public events. On its top floor, which meets the ledge of the hilly terrain, a café and reading lounge with indoor and outdoor seating will provide visitors for an opportunity for a moment of respite.
_