0

majoral·tissino

Renovation of a town house . Palamós

majoral·tissino. Renovation of a town house . Palamós afasia © Adrià Goula (1)

majoral·tissino architects . photos: © Adrià Goula

In front of the fish market in Palamós, watching the fishermen entering the port and opening the doors of their homes after the long day … this is how this humble little house has spent its years, watching the sea from its only facade.

 

You enter and you find a space of 5x4m, here is the whole house! yes, it has four floors and under deck, stairs everywhere … a miniature skyscraper and the property tells us: “we want to put a lift” … an incredible challenge.

On the ground floor we leave the salt, the sand, the sun and we begin to move vertically through the space, a space so small that the walls have no place … we enter a livable piece of furniture with openings that collect the light from the windows of the house to illuminate the stairs that, with its transparency, make us a lamp during the route.

The wood, as in a boat, shelves two single rooms, master bedroom with bathroom, kitchen-dining room and finally folds to become the living sofa.
_

Project: Renovation of a town house
Location: Palamós, Girona
Client: Private
Built surface: 126,80m² + 9,0m² deck
Project: 2016
Built: 2019
Photography: Adrià Goula