0

Bruno Dias

CORTE D’ARTE . ANSIÃO

Bruno Dias . CORTE D’ARTE . ANSIÃO Hugo Santos Silva afasia (4)

Bruno Dias Arquitectura . photos: © Hugo Santos Silva

In a featureless shop in the historical village of Ansião, we come across the basis of this project, where we strived to give the space a new perception.

 

The work, which was part of a programmed space that comprises the more restricted areas, such as the beauty parlour, the hair- washing sector, the reception desk, as well as several storage areas, allows more space around it, which can be used for other services. Wood, is the chosen material that defines the interior decor of this project. The programmed space is created from it, as also the work surfaces, the reception desk and a waiting area, near the entrance. Concrete is used for flooring, hence creating a slightly colder character, in contrast with the key material – wood.
_

“CORTE D’ARTE” HAIRDRESSER’S
CONCEPT/MEMORY

Project
May 2020 – September 2020
Construction
2020
Client
Nelson Mendes
Location
Praça do Município, 3240-128 Ansião
Area
65 m2

Architecture
Bruno Dias Arquitectura
Project team Bruno Lucas Dias Maria Inês Carvalho Tânia Matias

Carpentry
MCJAD
Plaster/Stucco
Joel Santos e Luis Santos
Lighting
ELECTROMINOR
Glass and Mirrors
Vidros Nogueira
Stone working
Limpar a Imagem
Painting work
Jorge Santos Neves
Plumbing
Canalizansiao
Photography
Hugo Santos Silva

 

Na zona histórica da Vila de Ansião, encontramos a base deste projeto, uma antiga loja descaracterizada, onde lhe procuramos atribuir uma nova vivencia.
A intervenção, parte da criação de um volume programático, que abrange as zonas mais reservadas, sendo elas o gabinete de estética, zona de lavagem de cabelo, o balcão de receção e também diversas zonas de arrumos de produtos, conseguindo mais espaço em torno deste volume, para outros serviços necessários. 
A nível de materialidade interior, é a madeira que encontramos como definição deste projeto. Com ela é criado o volume programático do projeto, bem como, as bancadas de trabalho, o balcão de receção e uma zona de espera, junto à entrada. No pavimento, o betão, confere ao espaço um caracter mais frio contrastando com o material chave – a madeira.