0

Folstad Knut

Cinnes cabin . Sirdal

Folstad Knut . Cinnes cabin . Sirdal afasia (1)

Arkitekt Folstad Knut

Cabin in the woods of Norway.
_

 

 

En fjellhytte til bruk for flere generasjoner gjennom vinterkledd snølandskap eller sommer mellom bjørkeløvet. En kraftig trekonstruksjon i heltre furu binder opp hovedhytten og konstruksjonen blir det estetiske tyngdepunktet både inne og utendørs. Trekkspillpanel i andre etasje spiller med lyset og leker med stabbursmotivene som fjellområdet herfra og østover blir mere og mere kjent med.Et konsentrat av fjellmotiver.

Med få unntak er hele hytten reist på materialer fra lokalt sagbruk. Punktfundamentene demonstrerer en lett, fintfølenhet med landskapet og herfra reiser hytten seg i stablinger og grindverkskonstruksjon før det brytes opp i lettere, mindre konstruktivt uttrykk med "trekkspillpanelet" om andre etasje.

Fokus på godt tømmer og håndverksdetaljer er karaktergivende for rommene. Enten store eller små. Trematerialet er gjennomgående, med trefiberisolasjon i veggene for bedre varmemagasinering.