0

GAFPA

Warehouse conversion . Gent

GAFPA . Warehouse conversion . Gent afasia (2)

GAFPA . photos: © Michiel de Cleene

The old ground floor warehouse of a terraced house in Ledeberg is replaced by a new wooden roof. The largest possible rectangle is inserted, cut off by the main building. In the space between the plane and the irregular plot boundary, patios are created.

Two wooden primary beams in a T-figure support the roof, carried at their intersection by a new concrete column. The wooden grating follows the direction dictated by the main beams. Light cellular concrete walls create rooms and insulate the party wall.
_

Het oude gelijkvloerse magazijn van een rijwoning in Ledeberg wordt vervangen door een nieuw houten dak. Een zo groot mogelijke rechthoek, ingesneden door het hoofdgebouw, wordt ingepast. Waar het vlak loskomt van de geaccidenteerde perceelsgrens ontstaan patio’s. Twee houten moerbalken in een T-figuur dragen het dak, op hun snijpunt gesteund door een nieuwe betonnen kolom. De roostering volgt de richting die door de hoofdbalken gedicteerd wordt. Lichte wanden uit cellenbeton maken kamers en isoleren de gemene muur.