0

05 Siza . Castanheira

2semesters 150entradas 150posts 2semestres

·

ART PAVILION IN SAYA PARK

Siza . Castanheira . Saya Park (1)

Álvaro Siza . Carlos Castanheira . photos: © FG+SG | architectural photography

 

Álvaro Siza Vieira and Carlos Castanheira have designed a complex of three buildings – an art pavilion, a chapel and an observation tower – in North Gyeongsang Province in South Korea.

There are projects that are born both out of their site and for it.
There are projects that create the site for themselves.
The Art Pavilion modified the hill site and also adapted itself to it. And we all also, adapted ourselves to the beauty of this project.
There was a strong will to build this particular idea on that site and all the challenges were overcome.
The forest pathway makes its way between high concrete walls, rough in texture, but elegant in form.
We pass an isolated volume, destined for study and information; the Library.
We enter the Art Pavilion as if entering a sculpture that absorbs us and enables us to feel space, light, shade, time and also, what is before and what is beyond.
Having come to the end of the route, we are presented with an external view of infinity.
Inside the space, we look for our own internal, personal infinity.
In architecture space is time.
In architecture light is defines form.
In architecture the route surprises.
In architecture rough materials convey elegance.
In architecture the function is being there.
In architecture the shadow reveals the beauty.

Carlos Castanheira
_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>