0

Mork-Ulnes

Triple Barn . Sonoma

Mork-Ulnes . Triple Barn . Sonoma afasia (1)

Mork-Ulnes Architects . photos: © Bruce Damonte

Engaging the steep topography at this Sonoma site began as a practical exercise to address access and led to a more holistic design approach for of the residence itself. The lower level at this two-story house carves out a space in the hillside to allow for a complete firetruck turn-around at the top of the driveway. Its concrete retaining walls create a striking void under the primary level of the house. This horizontal floor plane spanning above the driveway cavity below becomes the primary datum that the multi-ridged roof plays against. A fanning plan wraps the horizontal mass around a central focal point and directs the upper level in a very extroverted fashion back out to the landscape. Panelized corten cladding also ties the exterior finish back to the ground with its strong connection to the rust-colored dirt on-site.
_

 

Team
Casper Mork-Ulnes, Grygoriy Ladigin, Lexie Mork-Ulnes, Kyle Anderson, Alicia Hergenroeder, Phi Van Phan, Tom Erdman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>