0

FRAN SILVESTRE

HOUSE IN SOTOGRANDE . CÁDIZ

FRAN SILVESTRE . HOUSE IN SOTOGRANDE . CÁDIZ afasia (1)

FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

Located in front of the Sotogrande’s golf course, the house proposes to inhabit the shade generated between the ground floor plan and the roof. A large cantilever allows to stop the intense sun of Cádiz and to protect from the abundant rains of the area of the Sierra de Grazalema.

 

Deep inside there is a wooden body that gives privacy to the rooms and provides the desired warmth. Thus, four limits appear: the plane, the shadow, the glass that allows the interior to be climatized, and finally, the wood one.

The structural effort allows to open the space directly to the landscape without interruptions. The access is found in the upper street. From this point, the water of the roof is observed in an attempt to blur the architecture to mimic it in the natural environment. All the materials of the house are in the same warm tone, from the natural stone floor to the wooden ceiling.
The planes of the roof and the ground floor are displaced to generate a covered access and an endless swimming pool on the golf course. At the end, the main goal is to make the lowest impact on the environment, allowing to enjoy a shade inhabited in Sotogrande.
_

ARCHITECTURE FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

INTERIOR DESIGN ALFARO HOFMANN

PROJECT TEAM Fran Silvestre | Principal in Charge

COLLABORATOR Fran Ayala | Collaborating architect
María Masià | Collaborating architect
Juan Martinez | Collaborating architect
Neus Roso | Collaborating architect
Pablo Camarasa | Collaborating architect
Sandra Insa | Collaborating architect
Estefanía Soriano | Collaborating architect
Sevak Asatrián | Collaborating architect
Ricardo Candela | Collaborating architect
David Sastre | Collaborating architect
Vicente Picó | Collaborating architect
Rubén March | Collaborating architect
Jose Manuel Arnao | Collaborating architect
Rosa Juanes | Collaborating architect
Gemma Aparicio | Collaborating architect
Paz Garcia-España | Collaborating architect
Daniel Uribe | Collaborating architect
Ángel Pérez | Collaborating architect
Phoebe Harrison | Collaborating architect
Daniel Yacopino | Collaborating architect
Juan Fernandez | Collaborating architect
Javi Hinojosa | Collaborating architect
Pau Ricós | Collaborating architect
Andrea Baldo | Collaborating architect
Ana de Pablo | Financial Manager
Sara Atienza | M­­­arketing and communication
Elena Gómez | Financial Manager
_

Situada frente al campo de golf de Sotogrande, la casa propone habitar la sombra existente entre el plano del suelo y la cubierta. Un vuelo generoso permite parar el intenso sol de Cádiz y cubrirse de las copiosas lluvias de la zona producidas por la Sierra de Grazalema.
Muy retranqueado se encuentra un cuerpo de madera que confiere privacidad a las habitaciones y aporta la calidez deseada. Así aparecen cuatro limites, el del plano, el de la sombra, el del vidrio que permite climatizar el interior, y por último, el de la madera. 

El esfuerzo estructural permite abrir el espacio directamente al paisaje sin interrupciones. El acceso se produce desde la calle superior. Desde este punto se observa la cubierta de agua en un intento por desdibujar la arquitectura para mimetizarla en el entorno natural.
Todos los materiales de la casa se encuentran con la misma tonalidad cálida, desde el suelo de piedra natural hasta el techo de madera. 
Los planos de cubierta y el de cota cero se desplazan para generar un acceso cubierto y una piscina sin fin sobre el campo de golf. Se busca en definitiva realizar el mínimo impacto en el entorno, que permita disfrutar de una sombra habitada en Sotogrande.­­

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>