0

MGAO

AUSTINS & CO CELLAR DOOR . BYRON BAY

Processed with VSCO with hb1 preset

MGAO

This project is located in the Byron Bay Hinterland, on the far north coast of NSW
The site is a large plateau overlooking a valley toward the distant mountains beyond. The preliminary design sites the dwelling along the edge of the plateau, following the contour line.
Upon approach, the building presents as a simple pitched roof shed, a common form found in many agricultural buildings in the area.
The building soon unfolds, presenting a long low wall, clad in black metal, preventing views of what’s beyond.
Openings in this wall signify entry into the dwelling whilst framing views of the valley and mountains beyond.
_

 

AUSTINS & CO CELLAR DOOR
YEAR: 2019 ongoing
LOCATION: BYRON BAY, NSW
PROGRAM: DWELLING
SIZE: 300m2
STATUS: DESIGN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>