0

MGAO

hill house . Wye River

MGAO  . hill house . Wye River afasia (1)

MGAO (MATT GOODMAN ARCHITECTURE OFFICE) . photos: © Paul Hermes

On Christmas day 2015, an out of control bush fire swept through Wye River, 116 homes were lost in the fire. This project replaces one of these homes. The site is located on a steeply sloping block, obliquely facing Bass Straight. Perched high on the hill side, the house sits where the tree canopy once stood, anxiously awaiting the regrowth of the surrounding bushland.

 

The buildings form loosely references the skillion roofed beach shacks built during the 60’s-70’s. The rational footprints, expressed with simple construction methods and common materials produce a modest, humble quality to the village. This projects aims to continue that legacy. Upon approach, the building presents an impenetrable skin, yet once inside the building gradually opens itself up, revealing the stunning view toward the ocean and the village beyond, seen through a foreground of mature trees which the clients fought to save.
_

YEAR: 2016
LOCATION: WYE RIVER, VIC
PROGRAM: PRIVATE HOUSE
SIZE: 195m2
STATUS: BUILT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>