0

Collet & Muller

Renovation of an apartment from the 60s . Paris

Collet & Muller . Renovation of an apartment from the 60s . Paris afasia (1)

Collet & Muller Architectes . photos: © Maxime Verret

The building was built in the 60’s; made of concrete, it is a really low cost construction. The aim of this renovation is to change the way of living spaces using all the opportunities that modern constructions gives.

 

The original central corridor is replaced by circular circulation through all the rooms. Even if all the partitions are destroyed, the original plan is not completely unknown. The position of partitions are slightly different giving better proportion and a new kind of division to each space.
The existing concrete beam, as the source of all this possibilities, is used as a decorative element as curtains, furniture, partitions and lights are.
_

Renovation of an apartment from the 60s
Paris, France, 2018

Apartment and some of furnitures are designed by Antoine Collet
Credit for Brass Lamp: Raphael Kadid
Credit photo: Maxime Verret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>