0

John Pawson

Casa delle Bottere . Treviso

John Pawson .  Casa delle Bottere . Treviso (1)

John Pawson . photos: © Marco Zanta

The dart-like volume of this family home in the Veneto region of northern Italy is set within a deep excavation, creating a single storey above ground and a basement level, with a sunken courtyard to the west.
The central roof plane rises from the east elevation, its lines converging at the apex of a pitched gable on the western façade. Following Palladian precedents, the design incorporates a pair of cross-views, orientated on the cardinal axes. A goal of the project was to create a building with virtually zero energy requirements and Casa delle Bottere is one of only seventy houses in Italy to have been awarded gold star certification for sustainability.
_

 

GALERÍA

Casa delle Bottere
Treviso, Italy
2006 – 2011

Project Team
Ben Collins

Photography
Marco Zanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>