0

Fran Silvestre

HOUSE IN THE LAKE . CALDES DE MALAVELLA

FRAN SILVESTRE . HOUSE IN THE LAKE . CALDES DE MALAVELLA (1)

FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

Located in the PGA golf course, in Girona, the house seeks the best views over the place where it is set. The project is solved by means of two extruded spaces, two overlapping volumes, in which the upper one moves towards the lake in front, giving as a result a cantilever that aims to generate a great shaded terrace. Two elements that define a single project, in which we appreciate facades of great dynamism generated by different openings in them, that allow for a comfortable reading of the building.

 

In the interior space, the ground floor is distributed in two areas divided by the staircase, positioned perpendicularly to the volumes, with a double-height and in charge of separating the service spaces from the noble ones. Nevertheless, in the upper floor the staircase stays at the back and the rest of the rooms are allocated so that they all face the golf course.
_

HOUSE IN THE LAKE
PGA RESORT, CALDES DE MALAVELLA, GIRONA

HOUSE IN THE LAKE
PGA RESORT, CALDES DE MALAVELLA, GIRONA

ARCHITECTURE FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

INTERIOR DESIGN ALFARO HOFMANN

PROJECT TEAM Fran Silvestre | Principal in Charge
Fran Ayala | Principal in Charge
Sandra Insa | Principal in Charge

María Masià | Collaborating Architect
Estefanía Soriano | Collaborating Architect
Pablo Camarasa | Collaborating Architect
Ricardo Candela | Collaborating Architect
David Sastre | Collaborating Architect
Sevak Asatrián | Collaborating Architect
Vicente Picó | Collaborating Architect
Rubén March | Collaborating Architect
Jose Manuel Arnao | Collaborating Architect
Rosa Juanes | Collaborating Architect
Ana de Pablo | Financial Manager
Gemma Aparicio | Collaborating Architect
Sergio Llobregat | Collaborating Architect
Juan Martinez | Collaborating Architect
Paz Garcia | Collaborating Architect
Neus Roso | Collaborating Architect
Daniel Uribe | Collaborating Architect
Joan Maravilla | Collaborating Architect
Javier Briones | Collaborating Architect
Ángel Pérez | Collaborating Architect
Sara Atienza | Communication
Tomás Villa | Collaborating Architect
Sergio Tórtola | Arquitecto colaborador

DEVELOPER PGA CATALUNYA RESORT

PROJECT MANAGER CERCLE GESPROMAT

WELLNESS CONSULTANT EVALORE

 Ubicada en el campo de golf de PGA, en Girona, la casa busca las mejores vistas del lugar en el que se encuentra. El proyecto se resuelve con dos espacios extrusionados, dos volúmenes que se superponen, en el que el superior se desplaza en dirección al lago que tiene delante dando lugar a un voladizo que busca generar una gran terraza en sombra. Dos elementos que conforman un solo proyecto, en el que se distinguen unas fachadas de gran dinamismo generadas por los huecos que se abren en ellas, aberturas que permiten una cómoda lectura de la envolvente.

En el espacio interior la planta baja queda distribuida en dos zonas que se dividen mediante la escalera, la cual se sitúa en perpendicular a los volúmenes, con una doble altura y que se encarga de separar espacios sirvientes y servidos. En cambio, en la planta superior, la escalera queda atrás y todas las estancias están distribuidas de tal forma que miran al campo de golf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>