0

BAROZZI / VEIGA

SCHOOL OF MUSIC . BRUNICO

BAROZZI  VEIGA . SCHOOL OF MUSIC . BRUNICO  (1)

BAROZZI / VEIGA . photos: © Simon Menges

Located in Brunico, Italian South-Tirol, the Project consists of the extension of the music school, located in the historical villa Casa Ragen. The difficulty of the project laid on configuring an extension that allowed preserving the character of Brunico’s historical centre and also highlighting the majestic presence of Casa Ragen.
_

 

The project simply proposes the construction of a new «inhabited border», which allows the characteristic urban tissue of Brunico –formed by the no- ble villas and sealed off gardens– have continuity; in addition to highlighting the urban presence of Casa Ragen, understanding the extension as a sober building that complements what already exists.

The extension consists of two floors: one is half-buried, and the other shapes the garden. The latter becomes the central space of the project, closely relat- ing the existent building and the extension. It is a wide and peaceful space, which creates through its comfortable atmosphere a space for studying, and an ideal place for concerts, shows or events.

On the exterior, the new school is characterized by a continuous sober wall in which the new front door access is inserted, a delicate connection between the existent that will allow glimpse the interior garden.

The rehabilitation of Casa Ragen is characterized by the new configuration of its interior patio. A new roof characterizes and transforms this space through a system of glass and adjustable slats that act as a light spreader.
_

Music School
Brunico, Italy, 2012–2017
Location:
Brunico, Italy
Client:
Town of Brunico
Authors:
BAROZZI / VEIGA
Fabrizio Barozzi , Alberto Veiga
Project leader:
Cecilia Rueda
Project team:
Raquel Corney, Marta Grządziel, Maria Eleonora Maccari, Isaac Mayor, Cristina Porta, Verena Recla, Agnieszka Samsel, Ivanna Sanjuan,
Arnau Sastre, Hyekwang Shin, Maria Ubach, Cecilia Vielba
Project manager:
Ingenieurteam Bergmeister GmbH
Structural and services engineers:
Ingenieurteam Bergmeister GmbH
Building physics:
Ingenieurteam Bergmeister GmbH
Acoustic consultant:
NiRA Consulting
Lighting consultant:
Conceptlicht at
Landscape Architect:
Kauh Arquitectos
Stage Design:
ELCH ohg – snc
Net floor area:
2,200 m2
Competition:
2012
Construction:
2015-2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>