0

John Pawson

Palmgren House . Drevviken

© Åke E:son Lindman

John Pawson . photos: © Åke E:son Lindman

This house on the shore of Lake Drevviken takes the form of a simple box, with an enclosed courtyard at the back and a terrace to the front. Uncompromisingly contemporary, the architecture is nonetheless a quiet presence in the landscape. In winter, when the lake freezes over and the site is blanketed in snow, the pale volume is all but invisible.
In summer, viewed from across the water, the elevations are fragmented by foliage. Inside the house is designed to be as open as possible to views over the lake, with spaces framed in simple surfaces and in a pale tonal palette.
_

 

Palmgren House
Drevviken, Sweden
2006 – 2013
Project Architects
Shingo Ozawa, Seamus Kowarzik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>