0

Pedevilla

Bühelwirt hotel . St. Jakob im Ahrntal

Pedevilla . Bühelwirt hotel . St. Jakob im Ahrntal (1)

Pedevilla Architects . photos: © Gustav Willeit . + dezeen

The larch wood from the surrounding forests provides a sense of comfort. The slighty rough surface of the plaster reflects the colors of the mountain world through the additions from the nearby copper mine and makes the interior a familiar place. The lamps were hand-crafted in pure copper and the complementary curtains from the local loden factory create a strong regional focus. Special selected and local produced materials generate a familiar and cozy atmosphere. Continue reading Pedevilla

0

Pedevilla

FIRE STATION . Sand in Taufers

Pedevilla . Feuerwehr Sand . Taufers (1)

Pedevilla Architects . photos: © Gustav Willeit

At the entrance of the Tauferer Ahrntal, at 870 meter above sea level, is located the new golden landmark of the municipality of Sand in Taufers. The main characteristic of this building is his unique and straight functionality, which is reflected in a clear and simple shape. Short ways have received the highest due to their crucial influence during the efficient procedures of an operation. Further the compact and functional building, there’s also a valuable appearance, where redundant ornaments were deliberately omitted. Therefore it was possible to advanced more proposals about shape, materials and colors: above all, the evident golden yellow plaster, rough-squirted on the facade, a playful and surprising attribute, which makes up the appeal of the new fire station. Continue reading Pedevilla

0

Pedevilla

Residence Pfarrmessner . Sterzing

Pedevilla Architects . photos: © Gustav Willeit

Das neue “Pfarrmesnerhaus“ liegt am südlichen Stadtrand von Sterzing auf 950 m Meereshöhe.
In dem 4-geschossigen Gebäude befinden sich vier Wohnungen, die sich über mehrere Geschosse erstrecken und jeweils nach Ost und West ausgerichtet sind. Alle Wohnungen haben aufgrund des rauen Klimas geschützte Außenbereiche in Form einer Loggia.
Die einheitliche Farbgebung im „Porphyr-rot“ soll die monolithische Erscheinung des Gebäudes unterstreichen. Die heterogenen und individuellen Grundrisseinteilungen finden in einer einheitlichen Fassadengestaltung einen gemeinsamen Nenner. Continue reading Pedevilla