0

elii

Save The Children . Madrid

elii  . Save The Children . Madrid (1)

elii – Uriel Fogué, Eva Gil, Carlos Palacios . photos: © ImagenSubliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)

The building for Save The Children Foundation is a strategic point in the San Diego neighbourhood for the social work that this NGO carries out in the Vallecas area. The project involves the refurbishment and extension of the current building so as to address the needs of a child care centre. The proposal is based on adding a new body that is suspended over the existing structure. This extends the building and configures a new façade, as well as a new communications and service core. Continue reading elii

0

elii

VAV ARCO . Madrid

elii . VAV ARCO . Madrid (14)

elii . photos: © ImagenSubliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)

The Spanish Agency for International Development Cooperation (AECID) deploys its activity in more than 30 countries through its Technical Cooperation Offices, Cultural Centres and Training Centres. These nodes serve as the bases from where to tackle globalisation by implementing various work programmes. In short, the AECID is a network, a matrix to connect and interact with various contexts of the world. Continue reading elii

0

elii

Yojigen Poketto . Madrid

elii . Yojigen Poketto . Madrid (1)

elii . photos: © ImagenSubliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)

A dual strategy is applied to this project:

Firstly, the floor plan arrangement is based on an L-shaped service band that integrates the access, wet areas, storage areas and leisure spaces. This frees up the main area, which opens up to the windows and balconies to create a brightly lit atmosphere. The intimate areas are therefore secluded and sheltered from view from the entrance. Continue reading elii

1

elii

Flap! . Madrid

elii  . Flap! . Madrid (3)

elii . photos: © Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)

Flap! is a complete refurbishment project for a family that is moving to a house on the ground floor of an isolated house, surrounded by a courtyard that is shared by three owners.

The main purpose of the project is to completely renovate this old structure, optimising the use of the space, by using simple mechanisms of folding, drop-down and sliding panels to configure different domestic layouts, always favouring the connection with the perimeter courtyard. The proposal is based on a simple premise: the supporting wall that crosses the floor marks the separation between the public area of the house and the private area (bedrooms, toilet, bathroom and laundry room). Continue reading elii