0

devylder vinck taillieu . 6a . AgwA

kanal cultural centre . brussels

devylder vinck taillieu . 6a . AgwA . kanal cultural centre . brussels (5)

Advvt6agwA (architecten devylder vinck taillieu6a AgwA) . Muck Petzet . Mathieu Wellner

Selected entry for the competition to transform the former Citroën workshops and showroom in a modern and contemporary arts museum and an architecture center won by noAarchitecten, Sergison Bates architects and EM2N. Continue reading devylder vinck taillieu . 6a . AgwA

0

de vylder vinck taillieu

VOS. EKEREN

de vylder vinck taillieu . VOS. EKEREN (9)

architecten de vylder vinck taillieu . photos: © Filip Dujardin . + divisare

Renovation or extension of urban terraced homes is common in Belgium. Usually, the main facade is unaffected, but the rear section might be altered to increase living space and user comfort and to allow more light to enter the interior. From the street, it might appear that there has been no change at all, but much may have altered within. The Vos House in Ekeren in the northern suburbs of Antwerp is a typical example of a 1930s vernacular terraced house with a 6m wide facade and 8.5m depth, yielding a 51m2 plan area. Behind the main building was a poorly built extension with a small bathroom and storage room above a veranda, kitchen and toilet at ground. The building orientation was unfavourable, the main south elevation facing a noisy street. Continue reading de vylder vinck taillieu