0

ICU Architects

Private House, ISHIKAWA

courtesy of Naoyuki Nagata . ICU Architects . Photos: Kazuo Fukunaga [except last 2 photos]

‘’Chromatic environment’’
This house placed within 30 minutes from Kanazawa city. The client lives here half a week with dogs.
The site is at the end of a newly developed residential area. Woods remained slope occupies 2/3 of this site, there is a wild atmosphere.
The influence of this woods to whole the site is remarkable. The broadleaf tree woods changes own appearance dramatically through the seasons—spring fresh green, summer dark green, autumn red leaves, winter snow landscape —, we can catch a change of seasons with a color.
We wanted to spread such a chromatic metamorphose to inside and outside of this house, and connect the eyes and landscape randomly and emotionally. Continue reading ICU Architects

0

Eero Lunden Studio . PinkCloud.DK

Serlachius Art Museum Gösta . Mänttä

Eero Lunden Studio . PinkCloud.DK

Can the experience of art be enhanced through architecture?

White walls + Isolated Rooms = Good museum? In collaboration with Eero Lunden Architects, our design of the Serlauchius Museum extension seeks to deviate from that mantra by developing an architecture that directly facilitates human interaction with art. It is our firm belief that the experience of art can be enhanced through innovative architecture and new spatial experiences.The design of the Serlachius Museum seeks to achieve two main goals: to create an inspiring piece of architecture that will enhance the image of Serlachius Art Musuem globally and to provide a truly unique museum experience by connecting visitors with the art like never before. Continue reading Eero Lunden Studio . PinkCloud.DK

0

Reiulf Ramstad Arkitekter

Trollwall Restaurant and Service . Trollveggen . Møre og Romsdal

Reiulf Ramstad Arkitekter . more: archdaily

It’s a new cursor at the foot of the Troll Wall; The architecture of the new visitors`center next to E139 is an outcome of the sites` close connection to the impressive mountain wall, one of Norways many nature attractions.
The building has a simple, though flexible plan, with a characteristic roof that has its character from the majestetic surrounding landscape. These simple ways of design gives the building its character and identity that makes the Service center an eye-catcher and an architectural attraction in the region.
Continue reading Reiulf Ramstad Arkitekter