0

BIG

Audemars Piguet Hotel. Le Brassus

BIG. Audemars Piguet Hotel. Le Brassus (1)

BIG . CCHE

Neighboring the Audemars Piguet Museum, the Hotel des Horlogers is seamlessly integrated into the smooth topography of the scenic Vallée de Joux. Five zigzagging room slabs expand into a gently sloping exterior path, leading directly to the museum and local ski trails. On the interior, a continuous sloping corridor connects the rooms, facilitating visitor and service circulation. The amenities—two restaurants, a bar, a spa and a conference center—are tucked under the inclined slabs and oriented towards light and views to become individual destinations along the exterior path. From the main access road, the hotel’s tilting slabs frame views of the surrounding Vallée de Joux, establishing a connection between the village and the pastoral landscape.
_

 

Partners-in-Charge: Bjarke Ingels, Thomas Christoffersen, Daniel Sundlin, Beat Schenk
Project Manager: Simon Scheller
Project Architect: Matthew Oravec, Lou Arencibia and Manon Otto (Landscape), Stephanie Choi
Project Designer: Pantea Tehrani (Interiors), Otilia Pupezeanu
Team: Aaron Mark, Amro Abdelsalam, Aurelie Frolet, Casey Tucker, Catalina Rivera, Claire Thomas, Claire Wadey, Deborah Campbell, Ethan Duffey, Eva Maria Mikkelsen, Evan Wiskup, Francesca Portesine, Gaurav Janey, Haochen Yu, Ibrahim Salman, Il Hwan Kim, Jan Leenknegt, Jason Wu, Ji-Young Yoon, Josiah Poland, Ku Hun Chung, Lu Zhang, Malcolm Rondell Galang, Martynas Norvila, Melissa Jones, Morgan Mangelsen, Nicolas Gustin, Nicolas Lapierre, Pascal Loschetter, Pierre Goete Teodor Javanaud Emden, Rasmus Streboel, Rune Hansen, Seth Byrum, Shidi Fu, Sijia Zhou, Supakrit Wongviboonsin, Terrence Chew, Tracy Sodder, Xinyu Wang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>