0

igual&guggenheim

rossberg house . zurich

igual&guggenheim . rossberg house . zurich (1)

igual&guggenheim architekten . photos: © Beat Bühler

The building is located in a quiet residential area of ​Zürich, Switzerland, very close to the lake.
It contains five apartments, designed individually to react to different context and provide a broad mix of apartment tipes. Each flat has its own entrance to offer a maximum of privacy. The volume seems to expand in all directions, generating a complex and sculptural form witch create interesting interiors.
_

 

The reason for using different windows formats was to corespond to the respective view and perspective from the inside. The big openings in the facade let a lot of daylight in and create a good for the facade composition with the different positions and proportions of the windows.
The top floor has additional roof lights to let even more light in.

The living rooms, kitchens and dinning rooms are sometimes together to generate a big open space or diagonally conected  to create long view outsite.
Regarding the material, we create a strong contrast between exterior and interior – the building appers as a “black box“ from the outside in contrast with the light inside where the walls are white with coloured concrete accents.
The confort of the house is also give by the chromatic and texture of the interior, where the wood floor is combined with coloured windows and doors frames.
_

Architecture : Igual & Guggenheim Architekten, Zürich
Photography : Beat Bühler, Zürich
Year : 2017

 
 
forget context, concepts
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>