0

Graeme Massie

Respite Pavilion . Irvine

Graeme Massie . Respite Pavilion . Irvine (1)

Graeme Massie Architects . photos: © Russell Beard . + AJ

Access and experience of outdoor environments and the encouragement of an active lifestyle, plays an important role in relation to mental illness and well-being.

_

 

Commissioned as part of the Arts Strategy for the new Acute Mental Health and North Ayrshire Community Hospital campus, our Respite Pavilion provides an important place of outdoor relaxation; encouraging patients, staff and relatives to escape the wards and waiting rooms of the hospital for the open landscape of the wider campus.​

Three rectangular planes, each with a circular aperture, intersect to form a pavilion arranged around a stand of birch trees. The pavilion frames views and creates a more hospitable outdoor micro-climate. Seating is loosely dispersed, happily accommodating occupation by groups and individuals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>