The Vine . Beirut

BIG . The Vine . Beirut (1)


BIG’s entry for the new BLF headquarters won by Snøhetta.


The tower comprises identical floor plates to maximize efficiency. While the conventional building functions are placed in the rectangular tower, the social spaces protrude in a string of pearls wrapped around the slender silhouette like a vine on a column. The cascade of external boxes creates shortcuts between the adjoining floors and forms a sequence of terraces providing generous sky gardens for every floor in the tower, and enhancing connectivity between neighboring floors. The Vine becomes the social space of the building.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>