0

FRAN SILVESTRE

GUEST PAVILION . VALENCIA

FRAN SILVESTRE . GUEST PAVILION . VALENCIA (1)

FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS . photos: © FG+SG | architectural photography . video: © ALFONSO CALZA

The project with a surface area of around 70 square meters is a guest pavilion that functions as an autonomous architecture conceived as an extension of a project that we had developed in the studio. The human scale of the pavilion makes it a comfortable space where to experience living in a garden.
_

 


·
The pavilion consists of two rooms: one bedroom and a living room with a kitchen. There are also two bathrooms, one serving the pavilion and the other one as a support for the pool. Within the premises, the aim is that the built piece minimizes its impact on the garden from the main house. This way, the pavilion is located approaching one of the limits of the land, perpendicular to the swimming pool, showing its slimmer and opaque side towards the existing architectures. In the other direction the piece is a passageway, relating to the landscaped space and a sort of courtyard between the pavilion and the wall.
A centenary olive tree, a liquambar and a pomegranate tree, together with the pool platform, serve as a link between the architecture and the garden. The deciduous liquidambar sieves the sunlight depending on the seasons. By means of the darkening system, it is possible to control the operation of the piece, more discreetly when it is opened to the courtyard, or completely open to enjoy the domesticated nature of a consolidated garden from the deposited pavilion.
_

ARCHITECTURE FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

INTERIOR DESIGN ALFARO HOFMANN

PROJECT TEAM Fran Silvestre | Principal in Charge

Maria Masià | Collaborating Architect
Estefanía Soriano | Collaborating Architect

Fran Ayala | Collaborating Architect
Pablo Camarasa | Collaborating Architect
Sandra Insa | Collaborating Architect
Santi Dueña I Collaborating Architect
Ricardo Candela | Collaborating Architect
David Sastre | Collaborating Architect
Sevak Asatrián | Collaborating Architect
Álvaro Olivares | Collaborating Architect
Eduardo Sancho | Collaborating Architect
Esther Sanchís | Collaborating Architect
Vicente Picó | Collaborating Architect
Ruben March | Collaborating Architect
Gemma Aparicio | Collaborating architect
Jose Manuel Arnao| Collaborating Architect
Rosa Juanes | Collaborating Architect
Aida Pons | Collaborating Architect
Sergio Llobregat | Collaborating Architect

STRUCTURAL ENGINEER Josep Ramon Solé | Windmill

PROJECT MANAGER Studio 2

BUILDING ENGINEER Carlos García

PHOTOGRAPHY Fernando Guerra | Ultimas Reportagens FG+SG Photography

LOCATION Valencia

SITE AREA 841.45 m2

BUILT AREA 63.00 m2

FURNITURE Outdoor Furniture Table and chairs | Blau Collection, Design by Fran Silvestre (Gandía Blasco)

Interior Furniture Sofa | Comp. Modular Yang (Minotti)
Armchair | Prince 16 (Minotti)
Armchair | Blacke – Soft (Minotti)

BUILDING SERVICES Climate control Under floor heating
Air conditioning
Electrical fitting Mechanisms Jung serie 990
Lighting Fluorescent linear luminaire and LED

FINISHES Paving Interior | Thassos white marble (Levantina)
Exteriors | Ibiza white marble (Levantina)

Surfaces Interiors | Plasterboard panels
Bathroom | Thassos white marble (Levantina)
Ceiling Smooth plasterboard panels
Paint Matt plastic paint

METALWORK & LOCKSMITHING Interior Internal and cupboard doors | White lacquered MDF RAL (Paperma)
Carp. Exterior Openspace (Dekovent)
Glazing Double-glazed tempered glass (Dekovent)
Locksmithing Laminated tempered glass

BATHROOM Sanitaryware Toilet | Serie Link (Flaminia)
Sanitary Fittings | (Geberit)

Bathroom taps Pan (Zuchetti)
Lighting Led lighting inserted in mirror

KITCHEN Equipment Furniture (Eggersmann)
Kitchen counter (Betacryl)

El proyecto con superficie que ronda los setenta metros cuadrados se trata de un pabellón de invitados que funciona como una arquitectura autónoma concebida como ampliación de un proyecto que desarrollamos en el estudio. La escala humana del pabellón lo convierte en un espacio confortable desde el que tener la experiencia de habitar un jardín. 
La pieza consta de dos estancias con una habitación y una sala con cocina. También existen dos baños, uno sirve al pabellón y el otro como apoyo para la piscina. Dentro de las premisas se busca que la pieza construida minimice su impacto en el jardín desde la vivienda principal, de este modo se aproxima a uno de los límites del terreno, perpendicular a la piscina, mostrando su lado más esbelto y opaco hacia las arquitecturas existentes. En la otra dirección la pieza es pasante, relacionándose con el espacio ajardinado y con una suerte de patio entre el pabellón y el muro.
Un olivo centenario, un liquidámbar y un granado, junto con la plataforma de la piscina sirven de nexo entre las arquitecturas y el jardín. El liquidámbar de hoja caduca tamiza el soleamiento dependiendo de las estaciones. Mediante el sistema de oscurecimiento se puede controlar el funcionamiento de la pieza, más discreto cuando se abre al patio, o completamente abierto para poder disfrutar desde el pabellón depositado, de la naturaleza domesticada de un jardín consolidado.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>