0

Pezo von Ellrichshausen . Varini

A Hall for Hull . Hull

Pezo von Ellrichshausen . Varini . A Hall for Hull . Hull (1)

Pezo von Ellrichshausen . Felice Varini

In autumn 2017, a new installation will transform Trinity Square in Hull. In collaboration with Hull 2017, and supported by the British Council, RIBA has commissioned Pezo von Ellrichshausen and artist Felice Varini to design a temporary structure in response to the historic heart of the city.
_

Presented as a monumental hypostyle room, open to the sky and the immediate surroundings, ‘A Hall for Hull’ consists of sixteen accessible columns, all constructed in galvanised steel and placed in a grid formation. This setting is carefully distorted by Varini’s work; a delicate colour figure that will redefine the geometry of the rigid system, thus challenge our perception of perspective, how we imagine the use of public space and the very scale of this particular civic setting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>