0

OFFICE

Dar Al Jeena . Muharraq

OFFICE . Dar Al Jeena . Muharraq (1)

OFFICE Kersten Geers David Van Severen . photos: © Bas Princen . + yellowtrace

Dar Al Jinaa and Dar Al Riffa are part of a project of urban renewal in Bahrain. Each project consists of both the renovation of an existing Dar (‘house’), and a new, added Majlis (‘collective room’). The Majlis will be used as communal spaces for traditional music performances.
_

Both buildings consist of a simple structure of round concrete columns and platforms, Rectangular folding glass facades create interior spaces on the platforms. Stairs, sanitary boxes and technical equipments form the ‘furniture’ which makes this simple structure functional. The entire building is covered by a painted steel mesh, providing cover from the harsh desert sun and transforming the buildings into enigmatic, ‘veiled’ objects.
_

Location: Muharraq, BH
Year: 2012– (under construction)
Surface: 340 + 600 m²
Budget: EUR 600 000 + 800 000

Selected competition, 1st prize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>