1

savioz fabrizzi

transformation . chez-les-reuses

savioz fabrizzi . transformation . val d'entremont (1)

savioz fabrizzi architectes . photos: © Thomas Jantscher

this former hayloft in the centre of the village of chez-les-reuses is an example of traditional valaisan construction, with a stone lower part and timber upper part.
the conversion of this rural building into a holiday home uses what is already there, retaining the typical local features.
_

 

the 3 existing storeys are occupied by bedrooms and living spaces, while a concrete annexe, built partially underground, contains a wellness area. the slab above this space supports an outdoor terrace, accessed from the living room. all the spaces enjoy views over the countryside and natural light, through the many existing wall-openings, and a new opening in the south wall.

as a contrast to the larch wood used for the exterior walls, mineral materials are used for the interior. the internal insulation is covered with a layer of grey plaster, while the floors are of concrete.
_

transformation, val d’entremont

program :
kitchen, living room, dining room, 2 bedrooms, playroom, bathrooms, wellness area, techniques salle d’eau, espace wellness, technique
dates :
project 2012
execution 2014-16
sia 116 volume :
550 m3

One thought on “savioz fabrizzi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>